CHEF D´HOTEL

Γνωρίστε τον Chef Χρήστο Αλαμάνο, τον διακεκριμένο Chef d'Hôtel του Kontokali Bay Resort & Spa. Με καταγωγή από το γραφικό νησί της Κέρκυρας, ο σεφ μας φέρνει μια πινελιά κερκυραϊκής γοητείας στις γαστρονομικές του δημιουργίες. Με πλούσια εμπειρία σε διάσημα ξενοδοχεία 5 αστέρων, ο σεφ Χρήστος μεταφέρει το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις σε κάθε πιάτο. Με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, το sustainability και την ουσιαστική προσέγγιση, δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα που προσφέρουν αυθεντική γεύση. Ο σεφ Χρήστος, με την άμεση προσωπικότητά του, σας προσκαλεί να απολαύσετε μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα, όπου κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία ενώ οι κερκυραϊκές ρίζες του σεφ χαρίζουν μια μοναδική γεύση στη συνολική εμπειρία.
Chef d'Hôtel
Chef d'Hôtel
Gastronomic Philosophy
Gastronomic Philosophy
Γαστρονομική φιλοσοφία
Στο Kontokali Bay Resort & Spa, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την επιτομή της Ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας. Με γνώμονα τη δέσμευσή μας να αναδεικνύουμε τις καλύτερες ποιοτικές πρώτες ύλες, προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε κυρίως με Έλληνες παραγωγούς. Από τα ζουμερά κρέατα μέχρι τα πιο φρέσκα θαλασσινά, τα προϊόντα μας προέρχονται από την τοπική αγορά, στηρίζοντας την κοινότητά μας και εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα. Το μενού μας αντλεί έμπνευση από την Ελληνική και Κερκυραϊκή γαστρονομική παράδοση, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη εκδοχή αγαπημένων συνταγών. Παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια τις μοναδικές νοστιμιές της Κέρκυρας, όπως το νουμπούλο, το κουμκουάτ και το μαντολάτο, ενώ φημισμένα πιάτα, όπως το σοφρίτο και η παστιτσάδα, αποτίουν φόρο τιμής στη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού. Τα a la carte εστιατόριά μας επαναπροσδιορίζουν τις παραδοσιακές συνταγές, συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνικές με διαχρονικές μεθόδους παρασκευής. Πιστεύουμε βαθιά στην καλλιέργεια ουσιαστικών και αυθεντικών δεσμών με τους επισκέπτες μας, δημιουργώντας μακροχρόνιες σχέσεις. Τα χειροποίητα γλυκά, τα αρωματικά βότανα από τον βοτανικό μας κήπο και η αφοσίωση στην ανάδειξη της κερκυραϊκής γαστρονομικής κληρονομιάς ολοκληρώνουν τη δέσμευσή μας για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Βιωσιμότητα

Αγκαλιάζοντας τη δέσμευση για βιωσιμότητα, η μαγειρική μας φιλοσοφία περιστρέφεται γύρω από τη φρεσκάδα, την υπευθυνότητα και τη μείωση των αποβλήτων. Στο ξενοδοχείο μας, κάθε πιάτο είναι έργο αγάπης, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από το μηδέν στις εγκαταστάσεις μας. Αποφεύγουμε την αγορά έτοιμων προϊόντων, διασφαλίζοντας ότι τα αποθέματα, οι σάλτσες και οι σούπες μας είναι φτιαγμένα με προσοχή. Με περιβαλλοντική συνείδηση, χρησιμοποιούμε εναλλακτικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, όπως το ORCA, εκμηδενίζοντας τα υπολείμματα τροφίμων από τις χωματερές και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα. Με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων, παρακολουθούμε σχολαστικά τα αποθέματα, εφαρμόζουμε έλεγχο των μερίδων και επαναχρησιμοποιούμε δημιουργικά τα περισσευούμενα συστατικά για να ελαχιστοποιήσουμε κάθε σπατάλη. Η προμήθεια θαλασσινών μας ακολουθεί βιώσιμες πρακτικές, υποστηρίζοντας την υπεύθυνη αλιεία και αποφεύγοντας τα υπεραλιευμένα είδη. Παθιασμένοι με την ευαισθητοποίηση γύρω από την βιωσιμότητα και την διάδοσή της, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας μέσα από τις διαδικασίες παρασκευής των γευμάτων και της διαχείρισης των υλικών , αλλά και τους πελάτες μας μέσα από τα προσφερόμενα μενού καθώς και μέσα από ενημερωτικό υλικό. Επιπλέον, είμαστε περήφανοι συνεργάτες τοπικών οργανισμών και φιλανθρωπικών οργανώσεων, δωρίζοντας αχρησιμοποίητα αλλά ασφαλή για κατανάλωση τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη. Πιστεύουμε στη διατήρηση των φυσικών γεύσεων των εποχιακών προϊόντων, υιοθετώντας τεχνικές συντήρησης και διατήρησης για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη νοστιμιά. Με κάθε γαστρονομική δημιουργία, γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία της φύσης και προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές.
Sustainability
Sustainability
travelers choise 2022
greek keys
Kontokali Bay Corfu Resort & Spa
Διεύθυνση: Κοντόκαλι, 49100, Κέρκυρα, Ελλάδα
Τηλ. αριθμός: (+30) 26610 99000/90500,
Αριθμός φαξ: (+30) 26610 91901
E-mail: info@kontokalibay.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
vhg
Giata
Share your memories
© 2024Corfu Hotel Kontokali Bay Resort & Spa | ΜΗΤΕ 0829K015A0027500 | Γ.Ε.ΜΗ.33021733000. All rights reserved. | EΠΑνΕΚ